Ezek a "legegészségesebb" alkoholos italok, amiket rendelhetsz a bárpultnál

2019. június 03. by JuditSipos

Az alkohol minden idők egyik legösszetettebb témája. Egyesek szerint kis mértékben gyógyszer, mások szerint a sátán kutyája kotyvasztja egy nagy üstben. Összegyűjtöttük azokat a tételeket, amik valószínűleg nem a pokol tüzén készültek, így alkalmanként fogyaszthattok belőle. Mértéktelen vedelésre még ezeknél sem ösztönöznénk senkit. Senki ne felejtse, hogy általában a kalóriatartalma minden alkoholos italnak nagy, úgyhogy nem ér szétbombázni vele a diétát!

hen-party-activity-planning.jpg

Vörösbor

Szerintem nem kell bemutatni. Gyerekkorunktól hallgatjuk, hogy jót tesz az egészségnek, bár nyilván nem abban a mennyiségben, ahogy nagyapáink szörpizték boros-kóla gyanánt. A vörösbor a polifenolok bőséges forrása, mint például a rezveratrol, ami az egyik leghatékonyabb anti-oxidáns, vagy a kvercetin flavonoid, ami állítólag hatásos az allergia ellen. 

pouring_red_wine_in_glass.jpg

Rum

A második legfrankóbb választás a rum, bármilyen hihetetlen is ez. Fermentált melaszból és préselt cukornádból készül, és olyan összetevőkre bukkantak benne, ami csökkenti a szorongást, enyhíti az izomfájdalmat, és segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt.

drink4.jpg

Tequila

A harmadik befutó a kék agavéból készült, nőket megőrjítő tequila. Az agavinok más összetevőkkel ellentétben nem emelik a vércukorszintet, de a hangulatot igen.

pouring-tequila-shots-slow-motion_s1rlzlbde_thumbnail-full15.png

Természetesen ezeken kívül is léteznek olyan alkoholos italok, amik kis mennyiségben nem károsítanak. Koktél rendelésnél például vegyük figyelembe, hogy hozzáadott cukrot tartalmazhat, nem beszélve a mesterséges színezékekről. Próbáljunk meg minden esetben minőségi italt választani, mert meghálálja magát. 

Egészségetekre!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.hu/api/trackback/id/tr4014830386
süti beállítások módosítása