Itt az ultimate nyári ital: az Aperol Spritzbe oltott rozé!

2019. augusztus 19. by Rigó Ági

Amikor meghallottam az ötletet, azonnal felkiáltottam: ez akkora találmány, hogy azonnal közhírré kell tenni, mi több, kidoboltatni! Mostantól nem kell választani a két legnépszerűbb nyári ital, az Aperol Spritz és a rozé fröccs között – csak el kell készíteni a kettő tökéletes kombinációját.

rozeaperol190819.png

Nagy örömömet – az említett két italt kevésbé kedvelő barátom – a következőképpen fordította: ez olyan, mintha Ronaldo és Messi egy csapatban játszanának? Nos, én meg a focihoz nem értek, de azt hiszem, a Rozé Aperol és a két világsztár egy csapatban nagyjából egyformán nagy lépés lenne az emberiség fejlődésében. A jó hír, hogy a koktél máris megvan, pipa!

Az eredeti Aperol Spritz receptje rémesen egyszerű: a 3-2-1 szabály alapján kerül bele 3 rész prosecco, 2 rész Aperol és egy rész szóda. Plusz jég és egy narancs karika – ennyi a klasszikus nyári frissítő elkészítése.

A Bon Appetit magazin szakértői szerint a Rozé Aperol Spritz némi passion fruit lével és lime-mal az igazi, mert ezek alkotnak tökéletes harmóniát a gyümölcsös rozéval és a kesernyés Aperollal.

De nézzük a pontos receptet!

 

Hozzávalók:

  • ¾ csésze passion fruit juice (behűtve)
  • ¼ csésze Aperol
  • ¼ csésze friss lime juice
  • 4 teáskanál cukor (vagy szirup)
  • 1 üveg habzó rozé (behűtve)

 

Elkészítés:

Keverd össze a passion fruit levét, az Aperolt, a lime lét és a cukrot egy nagy kancsóban, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, keverd bele a habzó rozét.

Nagy, jégkockákkal teli boros pohárban szervírozd az italt!

 

AMI MÉG ÉRDEKELHET:

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.hu/api/trackback/id/tr6715015432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.